Scheeruitslag

ScheeruitslagAls je na het scheren last hebt van rode bultjes of een rode uitslag rond de nek, is dit meestal scheeruitslag of scheerbrand, medisch bekend als Pseudo Folliculitus Barbae of P.F.B. Dit treedt meestal op rond de zachtere huid rond de kraag. Mannen die een kraag en stropdas dragen voor hun werk, hebben een veel grotere kans om scheeruitslag te krijgen door wrijving van materiaal op de huid. Het gebruik van Aloë Clear roll op gel na het scheren zal de ontsteking sterk verminderen en scheeruitslag voorkomen.

Door de handige roll on scheeruitslag lotion kan je het aanbrengen de hele dag herhalen. Het koele, kalmerende gevoel van Aloë helder is zeer aangenaam na het scheren en vertoont geen overmatige prikgevoel. Aloë Clear heeft een zeer lichte en aangename mentholgeur die een gevoel van welzijn geeft.

Vrouwen kunnen ook huiduitslag voorkomen, met name in de bikinilijn, onder de armen en op de benen. Deze scheerproblemen komen echter het meest voor bij vrouwen met een donkerdere haargroei of mensen van Afro-Caribische afkomst.

Scheeruitslag wordt veroorzaakt wanneer een geschoren haar krult en teruggroeit in de huid. Het immuunsysteem van het lichaam herkent het haar als een indringer en valt het aan, waardoor rode, ontstoken gebieden ontstaan. Deze rode bultjes zijn vatbaar voor infecties en kunnen gemakkelijk veranderen in abcessen als ze te lang worden verwaarloosd. Abcessen kunnen zeer ernstig zijn en moeten worden geopereerd als ze niet worden behandeld.

De infectie bij huiduitslag wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Staphylococcus aureus die de haarzakjes infecteert. Dit kan leiden tot roodheid, jeuk en zelfs kleine, met pus gevulde puistjes. Scheren kan de bacteriën in de haarzakjes op het gezicht introduceren, waar het pijn en irritatie veroorzaakt.

Peeling en hydratatie is het antwoord op huiduitslag. Het is ideaal om Aloeclear voor en na het scheren te gebruiken, een paar keer gedurende de dag aanbrengen is ook een goed idee. Zodra het ingegroeide haar eruit is, gebruik het gewoon dagelijks om verder ingegroeide haren te voorkomen.

9 tips om huiduitslag te voorkomen:

  1. Gebruik warm tot heet water met een washandje om de huid en haren te verzachten voordat je gaat scheren;
  2. Scheren direct na een warme douche is een goed idee.
  3. Scheercrème, schuim of zeep aanbrengen in de tegenovergestelde richting van haargroei (meestal omhoog),
  4. Scheer eerst de gemakkelijkere gebieden en neem vervolgens meer tijd en zorg voor gevoelige gebieden.
  5. Probeer te scheren in de richting van de haargroei (meestal naar beneden). Onthoud dat als je last hebt van ingroei, dat te glad scheren niet is aan te raden.
  6. Spoel je scheermes grondig na elk gebruik en vervang je messen elke week of vaker indien nodig.
  7. Gebruik geen scheermesjes met drie mesjes, want deze scheren gewoon te kort als je last hebt van scheeruitslag of ingegroeide haren.
  8. Een elektrisch scheerapparaat voorzichtig tegen de huid gebruiken is een andere optie om scheeruitslag te voorkomen.Hoewel veel mensen last krijgen van scheerbrand door elektrische scheerapparaten.
  9. Aloë Clear hydrateert intens, dus moet dagelijks worden gebruikt, zelfs op dagen waarop je niet scheert!

Advies over nat scheren

Scheren met een mes is een vaardigheid en een kunst die traditionele kappers jarenlang trainen om goed onder de knie te krijgen. Door de komst van het veiligheidsscheermes is nat scheren de afgelopen eeuw mainstream geworden en relatief eenvoudig in vergelijking met het gebruik van het originele “afgesneden keelscheermes”, dat zeer moeilijk veilig te gebruiken is.

De meeste mannen denken dat een paar seconden warm water op hun gezicht spatten voldoende is om de baard zacht te maken voor het schuimen. De waarheid is dat je een schoon washandje of handdoek moet gebruiken met warm water. Dus dompel het washandje in het warm water en wring overtollig water uit. breng het aan op je gezicht tot het afkoelt. Herhaal dit dan drie of vier keer, vooral wanneer de baard het grofst is.

Eigen blikken scheerschuim zijn zo handig! Op het eerste gezicht lijkt dit de ideale manier om te leren scheren. maar het is misschien de slechtste keuze die je kunt maken. Deze blikken bevatten een drijfgas dat kan leiden tot uitdroging van de huid, dus moeten de fabrikanten kunstmatige smeermiddelen zoals siliconen toevoegen om dit effect te compenseren.

Maar daar eindigt het niet! Er worden nog meer ingrediënten toegevoegd die niets met scheren te maken hebben, zoals stabilisatoren en conserveermiddelen. Dus zoek in ieder geval een fatsoenlijk scheerproduct uit. Probeer nog beter een schuimende zeep of crème die met een scheerkwast wordt aangebracht. De borstel speelt een essentiële rol in de natte scheerbeurt, omdat de cirkelvormige bewegingen bij het aanbrengen de baard van de huid weghalen. Dus als checklist heb je een klein scheerkwast, een scheerkom, een zeepstokje en een veiligheidsscheermes en een betrouwbare Aloeclear 120 of 60 ml rol nodig.

Scheren in de juiste richting.

Haar groeit niet zomaar. Het groeit in richtingen die uniek zijn voor elk persoon. Als je je gezicht bestudeert op een vrije dag van het scheren, kun je snel zien hoe het groeit. Door met je hand over je gezicht te strijken, zul je zien dat sommige richtingen ruwer en wat gladder aanvoelen. De meest vloeiende richting is met de haargroei mee, voor dat deel van je gezicht. Je zult merken dat de richting van de haargroei op verschillende delen van de huid verandert, dus je moet je het patroon aanvoelen en onthouden.

De beste manier om dat te doen, is door eerst met de haargroei mee te scheren. Als je het vervolgens gladder wilt scheren, dan schuim je de huid nogmaals in en scheer je tegen de haarrichting in. Maar let op! Dit verhoogt de kans op huiduitslag en ingegroeide haren aanzienlijk. Sommige mensen kunnen zich zonder probleem tegen de haarrichting in scheren, maar anderen krijgen er juist uitslag van. Scheer je overigens tegen de haarrichting in dan is het beter om een ​​mes met enkele of dubbele randen te gebruiken. Scheermesjes met meerdere mesjes kunnen ervoor zorgen dat het haar te ver intrekt en ingegroeide haren en uitslag ontstaan.

Lichte druk bij het scheren

Een veelgemaakte fout bij het scheren is teveel druk zetten met het scheermes. Scheermesjes zijn het meest efficiënt bij het snijden over een vlak oppervlak. Door harder te drukken denk je dat het gladder wordt, maar het tegendeel is waar. Je krijgt er juist meer irritatie van.  Kantel je hoofd naar een kant en laat het scheermes op je wang rusten dat is de meeste druk die je op het scheermes moet gebruiken. Het scheermes moet zelf het werk doen en over de huid glijden.

Scheren over niet-gesmeerde huid

Een andere veelgemaakte fout die zelfs ervaren natte scheerapparaten maken, is het proberen om een ​​stukje huid te scheren dat geen schuim heeft. Het lijkt erop dat we allemaal die kleine stukjes missen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals de mondhoeken of recht onder de kaaklijn, en de natuurlijke reactie is om terug te gaan en het een nieuwe slag van het mes te geven wanneer we het zien. Helaas is dat een recept voor een nick of cut. Als er geen schuim is, sleept het mes over de huid en plooit het … het volgende is je snee!

In de praktijk kunnen sommige mensen met een korte, lichte veeg helemaal aan het einde van de scheerbeurt wegkomen met alleen water. Maar vergeet niet dat zelfs water kan worden aangemerkt als een gedeeltelijk smeermiddel. Als u aandacht besteedt aan het corrigeren van deze veelvoorkomende fouten, vermindert u de kans op irritatie en verhoogt u uw scheertevredenheid.

Scheeruitslag en scheeruitslag vermijden

We raden je aan om Aloeclear minstens tweemaal daags aan te brengen als je last hebt van irritatie na nat scheren. Dit kalmeert de huid en voorkomt dat ingegroeide haartjes worden gevormd. Roodheid rond de kraag is verleden tijd. Bovendien kun je de roller in je zak dragen. Zo kun je het de hele dag door aanbrengen.