Over Mentha Piperita

De Latijnse naam voor pepermunt is Mentha piperita. Het is eigenlijk een hybride plant uit een kruising tussen Water Mint en Spearmint. Dit geneeskrachtig plantje is in de loop der jaren gekweekt en verfijnd om de eigenschappen te verbeteren tot de plant die we vandaag kennen.

Mentha Piperita voordelen

Mentha piperita wordt al eeuwenlang gebruikt als onderdeel van de kruidengeneeskunde. Een bijzonder plantje wat bekend is om haar aangename smaak en geur. Het pepermunt plantje is een veelgebruikt aroma voor voedsel, dranken en natuurlijk snoepjes zoals kauwgom en suikermuntjes. Mentha piperita wordt ook vaak gebruikt als geurstof en etherische olie.

Pepermuntolie heeft een veelvoud aan gezondheids- en medicinale toepassingen. Meer dan honderden jaren wordt de medicinale olie toegepast bij traditionele remedies. De pepermunt plant wordt ook gebruikt om de symptomen van een verkoudheid te verlichten en wordt algemeen erkend om ontstekingen op de huid te kalmeren en spijsverteringsproblemen te verlichten.

In het oude Egypte, een van de meest medisch geavanceerde culturen van duizenden jaren geleden, groeiden en consumeerden ze pepermuntbladeren als een natuurlijke remedie tegen indigestie. Romeinen en Grieken gebruikten ook pepermunt voor indigestie en veel van het gezondheids- en medische gebruik van Pepermunt zijn door de wetenschap geverifieerd.

Mentha Piperita pepermunt
Mentha Piperita pepermunt

Actieve ingrediënten

Het meest opvallende actieve ingrediënt in pepermunt is menthol. Deze organische verbinding geeft een verkoelend en rustgevend gevoel als je het op de huid aanbrengt. Menthol fungeert ook als een milde natuurlijke verdoving. Ideaal dus voor wax- en harsproducten. En natuurlijk om ingegroeide haar te voorkomen en te behandelen.

Hoofdpijn, zenuwpijn, tandpijn, gewrichtsontsteking en spierpijn worden allemaal mogelijk verlicht door het gebruik van pepermunt. Het hoofdingrediënt in Mentha Piperita zorgt voor een koel gevoel bij toepassing op de huid. Als gevolg hiervan kan het tijdelijk pijn verminderen bij bijvoorbeeld spierpijn. Maar ook bij het verlichten van pijn bij ontharen en scheren.

Huidverzorging

Mentha Piperita is in combinatie met huidverzorgingsproducten in staat huidproblemen te verlichten. Huiduitslag, ontsteking, roodheid en droogheid van de huid worden allemaal verlicht. Mentha Piperita wordt bijvoorbeeld ook in haarspoeling gebruikt. De olie kalmeert en reinigt de hoofdhuid. Infecties, jeuk, allergische huiduitslag en bacteriële infecties zijn allemaal aangetoond door Mentha Piperita.

Aloeclear en Mentha Piperita

Aloe Clear gebruikt Mentha Piperita om de kalmerende en antibacteriële eigenschappen.  Aloe Clear heeft naar jaren laboratorium onderzoeken de innovatieve anti haar ingroei producten op de markt gezet. Natuurlijk en effectief. Aloe Clear, kalmeert, verkoelt en heeft medicinale werking tegen het ingroeien van haartjes. Daarbij ruikt het ook erg aangenaam en fris.