Aloë Vera en de verzachtende werking

Aloë vera word gebruikt voor een groot aantal toepassingen. De oude Egyptenaren noemden het de “plant van onsterfelijkheid.”
Sindsdien is het gebruik ervan alleen maar meer geworden. Zo is het één van de meest gebruikte ingrediënten geworden voor onder andere zonnebrand. Dat getuigd van het kalmerend vermogen van Aloë Vera.

Aloë vera is een cactusplant met een harde buitenhuid en een wonderbaarlijke vochtinbrengende gel. Aloë Vera-planten groeien in droge, warme klimaten en houden van droge omstandigheden. Aloë Vera wordt over de hele wereld gekweekt, maar de Canarische eilanden zijn een belangrijke leverancier voor Europa.

Aloë Vera vochtregulerende gel

Het is een algemeen bekend feit dat Aloë-bladeren een heldere gel bevatten die rechtstreeks van de plant kan worden gebruikt. Na het blad te hebben gebroken komt deze geneeskrachtige gel beschikbaar. Aloë Vera wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt in huidverzorgende producten maar ook in voedingsmiddelen. De Aloe Vera plant beschikt over veel gezonde en geneeskrachtige stoffen. Denk aan vitamines (A,C en E, foliumzuur, en vitamine B12). De gel van deze plant kan aangebracht worden om wonden te genezen en een verbrande of geïrriteerde huid te kalmeren.

Er zijn veel studies gedaan om de voordelen van de aloë vera-plant te onderzoeken. Deze studies concludeerden dat Aloë Vera verschillende eigenschappen heeft die geweldig zijn bij het verlichten van veel huidaandoeningen. Denk aan een schilferige of droge huid tot cosmetische irritaties, haar- en hoofdhuidproblemen en nog veel meer.